دسته : جامعه شناسی
فرمت فایل : word
حجم فایل : 61 KB
تعداد صفحات : 45
بازدیدها : 488
برچسبها : سرقت مجرمین سازق دزدی
مبلغ : 6000 تومان
خرید این فایلمعرفی مقاله تحقیقاتی بررسی عوامل فردی اجتماعی سرقت و راه پیشگیری
بخشهایی از متن تحقیق
رشد جرایم در جامعه، شتاب فزاینده ای به خود گرفته است و این امر در مورد تمامی جرایم صدق می کند. دلایل متعددی برای این پدیده ذکر کرده اند، ولی آنچه مسلم می باشد آنکه گسترش روند خصوصی سازی، کاهش خدمات رفاه اجتماعی و رشد بیکاری در این زمینه تأثیر قاطع داشته است.
هدف از انجام تحقیق حاضر شناسایی عوامل زمینه ساز و مرتبط با بروز سرقت می باشد. تردیدی نیست که برای پیشگیری یا مبارزه با هر پدیده ای ابتدا باید خود آن و عوامل مربوطه را شناخت. در همین راستا با انجام این تحقیق گسترده بر مبنای مصاحبه به مطالعه عوامل مرتبط با جرم سرقت بین مجرمین سرقت پرداخته تا گامی در جهت تحقق اهداف مذکور برداشته شود.
واژگان کلیدی: سرقت، زمینه های فردی و اجتمایی، زندانهای اهواز، مجرمین سارق، پیشگیری
قدیمی ترین قوانین مدون دنیا را به عهد حمورابی نسبت می دهند ولی قوانین هیتیها از آن هم قدیمی تر است. امپراتوری هیتیها مربوط به سده 15 تا 20 قبل از میلاد می باشد. نکته مهم قوانین هیتیها این است که اغلب مجازاتهای اعمال شده در برابر جرایم به صورت جریمه نقدی و جبران خسارت بوده که اصولاً جزو مجازاتهای خفیف طبقه بندی می شوند و تنها در موارد محدودی مجازات شدید اعمال می شد که سرقت جزو این موارد بوده است. به عنوان مثال برای سرقت بین 2 تا 15 برابر مال مسروقه جریمه در نظر گرفته شده بود و اموال سارق تا پرداخت جریمه به عنوان وثیقه نگهداری می شد. ذکر این نمونه ها به عنوان شواهدی دال بر وجود سرقت در این دوران تلقی می شود.
همچنین بین سایر اقوام و ملل باستانی از جمله اقوام ساکن بین النهرین نیز دزدی مرسوم بوده که وجود قوانین مدون حمورابی شاهدی بر این مدعاست. در کتب آسمانی نظیر قرآن مجید و کتاب تورات نیز در مورد سرقت و مجازات آن مطالبی آمده است. نباید تصور کرد که بین جوامع باستان با سرقت به گونه ای یکسان برخورد می شد بلکه بسته به شرایط قبیله (مثلا یکجا نشینی، میزان توسل آنها به جنگ و خشونت و نوع اعتقادات مذهبی) طیفی از برخورد با پدیده سرقت وجود داشت که در یک سوی آن اعمال مجازات شدید و در سوی دیگر تساهل و بردباری و حتی تشویق قرار می گرفت. مثلا بین اسپارتها سرقت به عنوان نوعی ابراز شهامت مورد تمجید و تحسین هم قرار می گرفت.
دیدگاه های مختلفی در مورد جرم و زمینه های بروز آن وجود دارد که در پی بررسی می شوند.
برخی محققین اعتقاد دارند که بزهکاری معلول ساختار عصبی و شرایط فیزیولوژیک افراد است. این دیدگاه جدید نیست و حتی در متون ادب باستانی نیز به آن اشاره شده است. مثلاً در کلیله و دمنه آمده است که :
هرکس پیشانی کوچک و بینی بزرگ دارد و چشمانش اختلاج دارند (پرش چشم) فردی ناصالح است و هر کاری از او انتظار می رود. طی دوران جدیدتر نظریه پردازانی چون لمب روزو به این دیدگاه اعتقاد داشته اند. اما جدیدترین صورت این دیدگاه مربوط به نظریه پردازانی است که با تکیه بر یافته هایی نظیر وجود دو کروزوم Y در بعضی مردان که فنوتیپ XYY دارند، می خواهند خشونت و پرخاشگری و جرایم مرتبط با آنها را تبیین کنند. ...
فهرست مطالب تحقیق
1. چکیده
2. فصل اول
3. مقدمه
4. بیان مسئله
5. فصل دوم
6. تعریف مغاهیم و اصطلاحات
7. چارچوب نظری و دیدگاه ها
8. پیشینه تحقیق
9. عوامل مرتبط با سرقت
10. سرقت از دیدگاه اسلام
11. فصل سوم
12. روش تحقیق
13. ابزار تحقیق
14. جامعه و نمونه آماری
15. یافته های پژوهش
16. ارائه یافته های تحقیق و نتیجه گیری
17. منابع و مواخذ
خرید و دانلود آنی فایل