دسته : -مبانی و پیشینه نظری
فرمت فایل : word
حجم فایل : 45 KB
تعداد صفحات : 11
بازدیدها : 323
برچسبها : پروژه تحقیق مبانی نظری
مبلغ : 9000 تومان
خرید این فایلمبانی نظری رشد سیاسی در تركیه، احزاب ترکیه
مشخصات محصول:
توضیحات: فصل دوم پایان نامه کارشناسی ارشد (پیشینه و مبانی نظری پژوهش)
همراه با منبع نویسی درون متنی به شیوه APA جهت استفاده فصل دو پایان نامه
توضیحات نظری کامل در مورد متغیر
رفرنس نویسی و پاورقی دقیق و مناسب
منبع : انگلیسی وفارسی دارد (به شیوه APA)
خلاصه ای از کار:
رشد سیاسی در تركیه
تركیه به صورت جمهوری با نظام پارلمانی اداره میشود و نمایندگان كه معمولاً از طرف احزاب معرفی میگردند با رأی مستقیم مردم و به مدت 5 سال انتخاب میشوند. سیستم انتخاباتی تركیه به گونهای است كه علاوه بر كسب اكثریت ارا در منطقهای، آن حزب باید 10 درصد اراء سراسری تركیه را هم به خود اختصاص دهند.
معمولاً حزبی كه بیشترین تعداد نمایندگان را در مجلس دارد در صورت دارا بودن اكثریت مطلق به تنهایی و در غیر اینصورت در ائتلاف با احزاب دیگر كه در مجلس دارای كرسی میباشند مأمور تشكیل دولت شده و رهبر حزب به عنوان نخست وزیر و رئیس دولت معرفی میگردد. این سیستم انتخاباتی گاهی باعث میشود احزاب و یا افرادی كه اكثریت آراء را در منطقهای كسب كردهاند، اما در كل و در سراسر تركیه 10 درصد آراء مأخوذه را بدست نیاوردهاند نتوانند وارد مجلس شوند. و در برخی مواقع باعث ایجاد ائتلافهای شكننده بین احزاب مختلف با گرایشهای فكری و ایدئولوژیهای متفاوت برای تشكیل دولت در این كشور شده است. تشكیل احزاب سیاسی در این كشور آزاد است و احزاب فقط باید ملتزم به اصل لائیك بودن جمهوری تركیه باشند. (1)
................
خصوصیات احزاب در تركیه
احزاب در تركیه مانند دیگر كشورهای پیشرفته و مدرن از نظر سیاسی، با مرزبندی و حدود مشخص و معینی فعالیت دارند، وجود نیروهای راست، سوسیال ، اسلام گرای و چپ رادیكال و ملی گرای و ... نشان دهندة این نكته است.
ویژگیهای احزاب تركیه عبارتند از:
............
احزاب تأثیرگذار در تركیه
1- حزب جمهوری مردم (Cumhuriyet halk partasi (CHP)- The Republican peoples Party)
این حزب در سال 1923 به رهبری آتاترك شكل گرفت و به مدت 25 سال بدون رقیب تشكیل دولت میداد و تنها حزب سیاسی موجود بود اما در 1950 در پی اصلاحات سیاسی و اقتصادی عدنان مندرس به این روند تك صدایی حزب CHP خاتمه دادهشد، این حزب خود را با سیاستهای چپ و چپ میانه رو تعریف میكند.
....................
منابع
3- رضا ، صولت، «نقش و كاركرد احزاب سیاسی در تركیه» كتاب آسیا ویژه تركیه، ابرار معاصر، (تهران، 1384). صص 166-165.
......................
..................
خرید و دانلود آنی فایل