دسته : مدیریت
فرمت فایل : word
حجم فایل : 796 KB
تعداد صفحات : 149
بازدیدها : 411
برچسبها : دورکاری رضایت کارکنان رضایت شغلی مدیریت سازمانی
مبلغ : 10000 تومان
خرید این فایلپایان نامه جهت اخذ درجه کارشناسی ارشد در رشته مدیریت دولتی گرایش: تحول و بهبود سازی در سازمان عنوان عوامل موثر بر رضایت از دورکاری در کارکنان سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران
هدف از انجام این تحقیق تعیین عوامل موثر بر رضایت از دورکاری در کارکنان سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران بوده است. جامعه اماری عبارت از کلیه کارکنان مجری دورکاری در سازمان اسناد و کتابخانه ملی تهران می باشد. در این تحقیق با استفاده از روش سرشماری همه 120 نفر کارمند کتابخانه ملی به عنوان نمونه تحقیق انتخاب شدند. در نهایت تعداد 84 پرسشنامه که به طور کامل تکمیل شده بودند مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفتند. از ابزار پرسشنامه محقق ساخته، برای جمع آوری اطلاعات استفاده گردید. از روش های امار توصیفی و استنباطی برای تجزیه و تحلیل داده ها استفاده گردید. نتایج تحقیق نشان داد که بین متغیرهای جمعیت شناختی کارکنان و رضایت آنها از اجرای دورکاری در سازمان اسناد و کتابخانه ملی رابطه معنادار وجود دارد. علاوه بر این نتایج تحقیق نشان داد که بین متغیرهای شخصی کارکنان و رضایت آنها از اجرای دورکاری در سازمان اسناد و کتابخانه ملی رابطه معنادار وجود دارد. همچنین یافته های تحقیق نشان داد که بین متغیرهای سازمانی و رضایت آنها از اجرای دورکاری در سازمان اسناد و کتابخانه ملی رابطه معنادار وجود دارد.
کلیدواژه ها: دورکاری، رضایت کارکنان، مدیریت سازمانی، انگیزش کارکنان، فناوری اطلاعات
اهمیت و ضرورت انجام تحقیق:
اهمیت این موضوع از آنجا نشات می گیرد که موضوع دورکاری در سازمانهای دولتی و بررسی عوامل آن، موضوعی جدید و تازه به شمار می رود و تاکنون تحقیق منسجمی پیرامون این مقوله با ارزش در کشورمان صورت نگرفته است. خلا موجود در این زمینه کمبود منابع و اطلاعات پیرامون مقوله دورکاری بوده و تازگی و جدید بودن این موضوع ، فایده عملی و تئوریک تحقیق را نمایان می سازد. علاوه بر این اهمیت این موضوع از آنجا نشات می گیرد که با شناسایی عوامل موثر بر رضایت کارکنان در دورکاری و اجرای مناسب و موثر آن می توان ضمن صرفه جویی در هزینه ها موجب افزایش رضایت مراجعان و نیز سازمان را فراهم آورد. لذا سوال اصلی که در این پژوهش به آن پرداخته می شود این است که اساسا عوامل موثر بر رضایت از دورکاری کارکنان سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران کدامند؟
رضایت شغلی و انگیزش از لحاظ مفهومی با یکدیگر ارتباط دارند، اما مفاهیم یکسانی ندارند. هرچند بیشتر نظریه های ارائه شده در این خصوص، فرق روشنی را بین این دو متغییر قایل نشده اند.
با این وجود، داشتن فرق بین این دو مفهوم برای افرادی که در این زمینه فعالیت می کنند، سودمند می باشد. رضایت اشاره به یک حالت رضایتمندی دارد، انگیزش اشاره به تلاش در جهت رسیدن به یک هدف می باشد. یکی از راه های نشان دادن رابطه بین رضایت و انگیزش، معرفی ویژگی های چهار دسته از افراد است:
1- کارگر راضی ولی کم کار: بعضی افراد رضایت شغلی آنان ناشی از کار کردن در یک محیط آرام و بدون فشار می باشد. اگر آن ها کار سخت و مشکل انجام دهند، احساس عدم رضایت شغلی می کنند.
2-افراد غیرفعال و دلسرد: این دسته افراد معمولا تحت فشار می باشند. آن ها تمایلی به شغل خود ندارند. فقط تا اندازه ای کار می کنند که جلوی اخراج و تنبیه خود را بگیرند. ضرورت های اقتصادی قدردانی است برای کارکنان.
3-افراد ناراضی ولی پرتلاش: بعضی از افراد که دارای یک حرفه مشخص هستند، سخت کار می کنند، هر چند که معمولا از شریک و یا موقعیت کاری خودشان ناراضی هستند. دلیل این امر این است که این دسته افراد نمی خواهند با ارائه کار ضعیف، سابقه خود را خراب کنند.
4-افراد کاملا راضی و پرتلاش: افرادی که در این دسته قرار دارند در مسیر خود شکوفایی و خودکفایی حرکت می کنند.
بکارگیری فناوری اطلاعات به مرور زمان بر طراحی و ساختارهای سازمان اثرات شگرفی خواهد گذاشت. بعبارت دیگر با ورود فناوری های پیشرفته اطلاعاتی، فرهنگ سازمانی، زندگی کاری، فرایند مدیریت و ... در سازمان دچار تغییر و تحولات اساسی می شوند و در بیشتر موارد آثار این تغییرات موجب پویایی هر چه بیشتر ساختارها (و در نهایت منابع انسانی) گردیده است که از آثار این امر می توان به موارد زیر اشاره کرد :
الف- کاهش ارتفاع هرم مدیریتی سازمان (کاهش منابع انسانی) : بکارگیری این فناوری موجب می شود که بسیاری از سازمانها از سطوح مدیریت میانی خود بکاهند . با استفاده از ابزارهای فناوری اطلاعات، تبادل اطلاعات بین مدیران و متخصصان بسیار انعطاف پذیر و غیر بوروکراتیک شده است. لذا این امر در حذف مدیریتهای میانی بسیار تأثیر گذار بوده است. به قول پیتر دراکر در سال 1988 ابراز عقیده کرده است که در 20 سال آینده در سازمانهای بزرگ رده های مدیریت به کمتر از نصف کاهش خواهد یافت و تعداد مدیران در چنین سازمانهایی کمتر از یک سوم زمان حاضر خواهد بود.
...
چکیده
فصل اول
کلیات تحقیق
مقدمه
بیان مساله
اهمیت و ضرورت انجام تحقیق
اهداف تحقیق
سوالات تحقیق
فرضیه های تحقیق
تعریف واژه ها و اصطلاحات
فصل دوم
مبانی نظری و سوابق تحقیق
مقدمه
بخش اول: رضایت شغلی
تاریخچه رضایت شغلی
رضایت شغلی و ابعاد آن
تعریف رضایت شغلی
انواع رضایت شغلی
رضایت درونی
رضایت بیرونی
نظریه های زیربنایی رضایت شغلی : (هومن ، ،-)
نظریه های ریز مدل
نظریه سلسله مراتب نیازهای مازلو
نظریه آلدرفر
نظریه نیازهای آموخته شده مک کلله لند
نظریه برابری و انتظار
شکل عوامل اساسی در ارزیابی برابری (امیر کبیری)
شکل تئوری انتظار و انگیزش (ویکتور وروم) (امیرکبیری)
نظریه های درشت مدل
جدول عوامل برانگیزاننده و بهداشتی در تئوری دو عاملی هرزبرگ (برومند)
نظریه طرح هدف
نظریه رضایت و بهره وری
نظریه های رضایت شغلی
نظریه ارزش
نظریه هالند
نظریه بریل
نظریه نقشی
رضایت شغلی و انگیزش
عوامل مؤثر بر رضایت شغلی
عوامل شغلی
بخش دوم : فناوری اطلاعات (IT) ودورکاری
فناوری ( تکنولوژی )
مفهوم فناوری اطلاعات
عناصر اصلی فناوری اطلاعات
شکل شماره- - چارچوب کلی فناوری اطلاعات
تعریف جامع فناوری اطلاعات
کاربردهای فناوری اطلاعات
مدل های کاربرد فناوری اطلاعات در سازمانها
جدول کاربردهای فناوری اطلاعات از نظرزوبوف
جدول کاربردهای فناوری اطلاعات از نظر هیکس
ویژگیهای فناوری اطلاعات
مزایا و محدودیت های فناوری اطلاعات
انتخاب فناوری اطلاعات مناسب
استفاده بهینه از فناوری اطلاعات
نقش فن آوری اطلاعات در سازمان
آماده کردن کارکنان برای پذیرش فناوری اطلاعات
نقش مدیریت در افزایش سطح تکنولوژی
انواع استراتژی های تغییر
خلاقیت و نوآوری
تعریف آموزش
اهمیت آموزش کارکنان در فرایند دورکاری
مزایای آموزش کارکنان در فرایند دورکاری
مراحل فرآیند آموزش کارکنان در دورکاری
بهینه کردن آموزش کارکنان در فرایند دورکاری
مزایای استفاده از فناوری اطلاعات در آموزش دورکاری
مشکلات اجرایی استفاده از فناوری اطلاعات در آموزش دورکاری
رویکردهای دورکاری
سوابق و پیشینه تحقیق
سوابق تحقیق در ایران
سوابق تحقیق در خارج
فصل سوم
روش شناسی تحقیق
مقدمه
روش و نوع تحقیق
ابزار گرداوری اطلاعات
جامعه آماری، روش نمونه گیری و حجم نمونه
روش ها و ابزار تجزیه و تحلیل داده ها
فصل چهارم
تجزیه و تحلیل داده ها
مقدمه
توصیف داده ها
سنجش مفروضه نرمال بودن متغیرهای تحقیق
ازمون های استنباطی
فصل پنجم
نتیجه گیری و پیشنهادات تحقیق
مقدمه
تبیین نتایج تحقیق
پیشنهادات کاربردی تحقیق
پیشنهادات برای تحقیقات اتی
فهرست منابع
الف کتب
ج- پایان نامه ها
د-منابع و مآخذ انگلیسی