دسته : مدیریت
فرمت فایل : word
حجم فایل : 385 KB
تعداد صفحات : 123
بازدیدها : 549
برچسبها : رفتار اخلاقی رضایت شغلی تعهد سازمانی کارمندان
مبلغ : 9000 تومان
خرید این فایلپایان نامه تأثیر رفتار اخلاقی و رضایت شغلی بر تعهد سازمانی کارمندان مقطع متوسطه آموزش و پرورش ناحیه یک رشت
چکیده
پایان نامه حاضر با هدف سنجش تاثیر رفتار اخلاقی و جنبه های مختلف رضایت شغلی بر تعهد سازمانی کارمندان آموزش و پرورش ناحیه یک رشت انجام شده است. تعهد سازمانی متغیر وابسته و رفتارهای اخلاقی و جنبه های رضایت شغلی (رضایت از حقوق و دستمزد، رضایت از همکاران، رضایت از کارفرما، رضایت از شغل) متغیرهای مستقل این تحقیق هستند. در این تحقیق از روش توصیفی استفاده شده است و روش گردآوری اطلاعات میدانی و ابزار گردآوری اطلاعات پرسشنامه و جامعه آماری، کارمندان مقطع متوسطه آموزش و پرورش ناحیه 1 رشت بوده و حدود 993 هستند که نمونه بدست آمده 127 نفر است. روش تجزیه و تحلیل اطلاعات از روش رگرسیون و با استفاده از نرم افزار18 SPSS انجام گرفته است.
در این تحقیق دو فرضیه اصلی و چهار فرضیه فرعی وجود دارد که همه تایید شدند و نتایج نشان داده است که رفتارهای اخلاقی و جنبه های رضایت شغلی بر تعهد سازمانی مؤثرند و با توجه به نتایج بدست آمده متغیر رضایت شغلی نسبت به متغیر رفتارهای اخلاقی تأثیر بیشتری بر تعهد سازمانی دارد. و همچنین با توجه به نتایج رگرسیون چندگانه، نتیجه می گیریم که متغیر حقوق و دستمزد نسبت به دیگر متغیرهای رضایت شغلی تأثیر بیشتری را بر تعهد سازمانی دارد.
واژگان کلیدی: رفتار اخلاقی، رضایت شغلی، تعهدسازمانی
مقدمه
دنیای ما دنیای سازمان هاست و عناصر اصلی آن انسان ها هستند آنانند که به کالبد سازمان ها جان می بخشند و تحقق هدف ها را میسر می سازند بدون انسان سازمان بی معنی است و مدیریت امری است موهوم. شاید این شبهه پیش آید که در دنیای آینده که آدمواره ها و ماشین ها جای انسانها را در سازمان ها پر می کنند نقش انسان در سازمان کم رنگ خواهد شد اما به هیچ رو این گونه نخواهد شد و با خودکاری و ماشینی شدن کارها، نوع فعالیت های انسانی در سازمان تغییر شکل می دهد و به گفته آن دانشمند بنام پیتر دراکر کاردستی جای خود را به کار دانشی می دهد. اما نقش به یقین تعیین کننده انسان، به عنوان حاکم سازمانی همچنان برقرار و مستدام خواهد بود. بسیاری از دانشمندان معتقدند که ماهیت جوامع کنونی به وسیله سازمان ها به شکل های مختلف و با اهداف گوناگون تأسیس و سازمان دهی می شود، اما بدون تردید همه آن ها بر پایه تلاش های جسمی و روانی نیروی انسانی خود اداره و هدایت می شوند.
آلتون و مایر مدل سه بخشی را مطرح کردند که در آن میان تعهد نگرشی و رفتاری تفاوت قائل شدند. طبق این مدل تعهد سازمانی از سه بخشی تشکیل می شود:
1- تعهد مستمر
2- تعهد عاطفی
3- تعهد هنجاری
در هر سه دیدگاه تعهد کسب حالت روانی است که اولا روابط کارمند را با سازمان مشخص می کنند، ثانیا به طور ضمنی اشاره ای بر تداوم با قطع عضویت فرد در سازمان دارد.
تعهد مستمر: فرد به این دلیل در سازمان می ماند که بر اساس تحلیل هزینه - منفعت نتیجه می گیرد نیاز دارد بماند. به عبارت دیگر فرد در به خاطر دانستن این هزینه های ترک سازمان و رفتن به سازمان دیگر پر هزینه است در سازمان می ماند. البته هر چقدر سابقه خدمت فرد در سازمان بیشتر باشد ترک آن سخت تر است. سابقا افراد ترجیح می دادند در سازمان بمانند و پله های ترقی را طی کنند، استخدام مادام العمر از یک طرف موجب امنیت شغلی و از طرفی موجب تعهد مستمر به سازمان می شود.
تعهد عاطفی: فرد به این دلیل در سازمان می ماند که به مأموریت ارزشها و اهداف آن احساس مثبت دارد. تعهد عاطفی یعنی تعلق درونی و احساسی فرد به سازمان. در این حالت اگر ارزشها و اهداف سازمان تغییر کنند و با ارزش های قبلی ناسازگار باشد فرد به سرعت استعفا می دهد و سازمان را ترک می کند.
تعهد هنجاری: یعنی این که فرد به خاطر فشار هنجارها و اخلاقیات در سازمان می ماند و سازمان را ترک نمی کند زیرا نمی داند کارفرما و همکارانش پس از ترک سازمان چه قضاوتی در مورد وی خواهند داشت.
اریلی و چتمن(1986) معتقدند پیوند میان فرد و سازمان می تواند شکل همانندسازی و درونی کردن را به خود بگیرد. این زمانی اتفاق می افتد که نگرش ها و رفتارهای همسو با آنها به منظور کسب پاداش های خاص اتخاذ می شوند. همانندسازی زمانی اتفاق می افتد که فرد نفوذ را به خاطر ایجاد یا حفظ رابطه ارضاء کننده می پذیرد. و درونی کردن رفتاری که از ارزشها یا اهداف نشأت گرفته را منعکس می کند و با ارزش ها یا اهداف سازمان منطبق است.
آنجل وپری بر اساس تحلیل پرسشنامه پورتر و همکارانش، بین تعهد ارزشی و تعهد به ماندن، تمایز قائل شدند، تحلیل این دو عامل اساس پرسشنامه را آشکار کرد. یک عامل به وسیله سؤال هایی مشخص می شود که تعهد به ماندن در سازمان را ارزیابی می کند و دیگری به وسیله سؤال هایی که تعهد ارزشی (دفاع از اهداف سازمان) را می سنجد، معین می کند. تعهد ارزشی آنجل وپری گرایش مثبتی را به سازمان نشان می دهد. این نوع تعهد اشاره به تعهد روانی و عاطفی دارد. تعهد به ماندن این دو، اشاره به اهمیت تعاملات پاداش ها دارد. این نوع تعهد، تعهد حساب گرانه مبتنی بر مبادله و تعهد مستمر دارد.
فهرست مطالب پایان نامه
چکیده
فصل اول: کلیات تحقیق
مقدمه
بیان مسأله
اهمیت و ضرورت تحقیق
اهداف تحقیق
چارچوب نظری تحقیق
مدل تحقیق
فرضیات تحقیق
تعاریف مفهومی و عملیاتی متغیرها
قلمرو تحقیق
فصل دوم: مبانی نظری و پیشینه ی تحقیق
مقدمه
بخش اول : تعهدسازمانی
تعاریف و مفاهیم تعهد سازمانی
اهمیت تعهد
مدل های تعهد سازمانی
عوامل تعیین کننده ابعاد تعهد سازمانی
راههای ارتقاء تعهد به سازمان
مشکلات مربوط به تعهد سازمانی
خلق استراتژی تعهد
عوامل مؤثر بر تعهد سازمانی
شاخص های تعهد سازمانی
فرآیند ایجاد تعهد سازمانی
دیدگاه هایی درباره تعهد سازمانی
نتایج تعهد سازمانی
بخش دوم :رضایت شغلی
تعاریف رضایت شغلی
اهمیت رضایت شغلی
عوامل مؤثر بر رضایت شغلی
ابزارهای اندازه گیری رضایت شغلی
رفتارهای اخلاقی
تاریخچه
تعاریف و مفاهیم رفتارهای اخلاقی
اهمیت اخلاق
اخلاق از نظر اسلام
ابعاد اخلاق
رابطه استانداردهای اخلاقی و الزامات قانونی
روش های التزام به رفتارهای اخلاقی در سازمان ها
نظریه های اخلاق
عناصر اخلاقی
سطوح رفتارهای اخلاقی در عرصه ی سازمانی
مدل های اخلاق سازمانی
فواید و کارکردهای اخلاق در سازمان
منابع ارزش های اخلاقی
آثار مثبت رعایت اصول اخلاقی
بخش سوم:پیشینه
فصل سوم: روش اجرای تحقیق
مقدمه
روش تحقیق
جامعه ی آماری و نمونه آماری
روش نمونه گیری
ابزار گردآوری داده ها و اطلاعات
روایی و پایایی ابزار اندازه گیری
روش تجزیه و تحلیل داده ها واطلاعات
فصل چهارم: تجزیه و تحلیل داده ها
مقدمه
توصیف متغیرهای تحقیق
آزمون کلوموگروف - اسمیرنف
آزمون فرضیات تحقیق
فصل پنجم: نتیجه گیری و پیشنهادات
مقدمه
نتایج آمار استنباطی
پیشنهادات
محدودیت های تحقیق.
ضمایم
منابع و مآخذ
خرید و دانلود آنی فایل