پایان نامه مقایسه عاطفه منفی، کمالگرایی و تیپ شخصیتی دانش آموزان با سابقه افت تحصیلی و عادی

پایان نامه مقایسه عاطفه منفی، کمالگرایی و تیپ شخصیتی دانش آموزان با سابقه افت تحصیلی و عادی پایان نامه مقایسه عاطفه منفی، کمالگرایی و تیپ شخصیتی دانش آموزان با سابقه افت تحصیلی و عادی

دسته : روانشناسی و علوم تربیتی

فرمت فایل : word

حجم فایل : 264 KB

تعداد صفحات : 122

بازدیدها : 260

برچسبها : عاطفه منفی کمالگرایی تیپ شخصیتی افت تحصیلی

مبلغ : 9500 تومان

خرید این فایل

دانلود پایان نامه روان شناسی مقایسه عاطفه منفی - کمالگرایی و تیپ شخصیتی (A-B) در بین دانش آموزان متوسطه دختر با سابقه افت تحصیلی و عادی

پایان نامه جهت دریافت درجه کارشناسی ارشد روان شناسی بالینی(M.A) مقایسه عاطفه منفی - کمالگرایی و تیپ شخصیتی (A-B) در بین دانش آموزان متوسطه دختر با سابقه افت تحصیلی و عادی

هدف پژوهش حاضر مقایسه عاطفه منفی، کمالگرایی و تیپ شخصیتی (A-B) در بین دانش آموزان متوسطه دختر با سابقه افت تحصیلی و عادی است. روش تحقیق توصیفی از نوع پس رویدادی و علی مقایسه ای است جامعه آماری این پژوهش کلیه دانش آموزان دارای افت تحصیلی و عادی که در سال 93-94 در اردبیل مشغول تحصیل هستند. از بین این جامعه تعداد 100 نفر (50 نفر دانش آموز عادی و 50 نفر دانش آموز دارای افت تحصیلی) به روش نمونه گیری تصادفی ساده انتخاب شدند. برای جمع آوری داده ها از پرسشنامه های هیجانات مثبت و منفی TMMS و کمالگرایی تری شورت و تیپ شخصیتی آیزنگ استفاده شده است. داده ها در نرم افزار SPSS تجزیه تحلیل شده نمرات عاطفه منفی و کمالگرایی منفی و تیپ شخصیتی A در بین دانش آموزان دارای افت تحصیلی بالاست و همچنین کمالگرایی مثبت و تیپ شخصیتی B در دانش آموزان عادی پر واضح است. همچنین والدین کودکانی که افت تحصیلی دارند دارای تحصیلات کمتر و میزان درآمد کمتری هستند.

کلمات کلیدی: تیپ شخصیت A- تیپ شخصیتی B - افت تحصیلی - کمالگرایی - عاطفه منفی

تعریف نظری و عملیاتی متغیرها

کمال گرایی

تعریف نظری: کمال گرایی مجموعه ای از معیارهای بسیار بالا برای عملکرد است که با خود ارزشیابی منفی و انتقادی همراه است. این معیارهای بالا و افراطی بر شکستها و نقصها در عملکرد متمرکز است که فرد به جای استفاده از فعالیت های خودکنترلی، از طریق سرزنش خود به دنبال کامل بودن است که به دو بعد کمال گرایی بهنجار و کمال گرایی روان نژندانه تقسیم می شود. کمال گرایی روان نژندانه نگرانی زیاد در مورد ارتکاب اشتباهات و ترس از قضاوتهای دیگران است.

تعریف عملیاتی: منظور از کمال گرایی در این پایان نامه میزان نمره ای است که هر آزمودنی از مقیاس کمال گرایی تری شردت و همکاران کسب می کند. مقیاس اندازه گیری این متغیر از نوع فاصله ای است.

عاطفه مثبت و منفی

تعریف نظری: عاطفه مثبت، بعدی از شخصیت است که به تمایل و آمادگی برخی افراد در تجربه ی هیجانهای مثبت احساس لذت، علاقمندی، اطمینان، شور و اشتیاق و آرامش اشاره دارد. عاطفه منفی بیانگر بعدی از شخصیت است که به تمایل و آمادگی برخی افراد در تجربه هیجانهای منفی از قبیل پریشانی، اضطراب، عصبی بودن، ترس، خجالت، خشم و احساس گناه اشاره دارد.

تعریف عملیاتی: منظور از عاطفه مثبت و منفی در این تحقیق نمره ای است که هر آزمودنی در پرسشنامه هیجانات مثبت و منفی (TMMS) سالوی (1995) دریافت می کند. مقیاس اندازه گیری این متغیر فاصله ای است.

تیپ شخصیتی

تعاریف نظری: تیپ A , B: تیپ A با الگوهای رفتاری از قبیل پرخاشگری - بی حوصلگی - اضطراب - افسردگی - رقابت جویی - عزت نفس پایین - گرایش به موفقیت و سخت کوشی در ارتباط می باشد. در حالیکه تیپ B الگوهای رفتاری مغایر با تیپ A را دارا هستند.

تیپ برون گرا و درونگرا: تیپ های برون گرا به سمت دنیای بیرون گرایش دارند، همنشینی با دیگران را ترجیح می دهند. معاشرتی - تکانشی - مخاطره جو- جسور و سلطه گر می باشند. در مقابل افراد دارای تیپ درونگرا الگوهای رفتاری مغایر با تیپ برونگرایان را دارا می باشند. یعنی در خود فرو رفته به دور از اجتماع هستند.

تیپ نوروتیک و غیر نوروتیک: افراد دارای تیپ نوروتیک (روان رنجور) به صورت مضطرب، افسرده، تنیده، دمدمی و غیر منطقی توصیف می شوند. امکان دارد که عزت نفس پایین داشته و مستعد احساس گناه باشند. در مقابل افراد غیر نوروتیک (بهنجار) الگوهای رفتاری مغایر با تیپ نوروتیک را دارا می باشند.

تعاریف عملیاتی: تیپ شخصیتی عبارت است از نمره ای که هر آزمونی در مقیاس تیپ شخصیت آیزنگ کسب می کند.

عوامل افت تحصیلی

عوامل افت تحصیلی را بر دو نوع تقسیم نموده اند: 1- عوامل داخلی 2- عوامل خارجی

عوامل داخلی

عواملی هستند که عمدتاً مربوط به خود سازمان آموزش و پرورش می باشد و از درون سازمان سرچشمه می گیرد مانند نا متناسب بودن هدفها و محتوای برنامه با نیازهای، استعدادها و علایق فراگیران، نامناسب بودن روشهای برنامه ها و امکانات آموزش و پرورش با محتوای برنامه ها، نامتناسب بودن فضای آموزشی مدرسه و کلاس و... .

عوامل خارجی

عواملی هستند که مربوط به خود نظام آموزش و پرورش نمی شوند. بلکه خارج از نظام آموزش و پرورش بر کار این سازمان تاثیر می گذارند و باعث افت تحصیلی دانش آموزان می شوند.

از جمله این عوامل می توان به : فقر و محرومیت اقتصادی، شرایط و عوامل فرهنگی و اجتماعی، شرایط عوامل و خانوادگی و توزیع نامناسب امکانات آموزشی اشاره کرد. البته باید یادآور شویم که این عوامل از یکدیگر جدا نبوده و بر هم تاثیر متقابل دارند و نمی توان هر کدام از اینها را به طور جداگانه مورد بررسی قرار داد.

فصل اول

مقدمه

بیان مسئله

اهمیت وضرورت پژوهش

اهداف پژوهش

فرضیه ها:

تعریف نظری وعملیاتی متغیرها

فصل دوم

مقدمه

افت تحصیلی

شاخص هایی که برای شکست تحصیلی استفاده می شوند عبارتند از:

عوامل افت تحصیلی

عوامل داخلی

عوامل خارجی

انواع شکستهای تحصیلی

بحثی در مورد تکرار پایه

بررسی افت تحصیلی و عوامل موثر در آن در چند کشور خارجی

بررسی مسأله افت تحصیلی و ارائه راه حلهای پیشنهادی در ایران

خسارتهای ناشی از شکست تحصیلی در ایران

راه حلهای پیشنهادی و اجرایی

روش دیگر جلوگیری از افت تحصیلی

رویکردهای جامعه شناسی به آموزش و پرورش

آلتوسر

بولز و گین تیس

پائولو فریره

پی یر بوردیو

عواطف

عاطفه یا هیجان به چه معناست

نگاه کارکردی به عواطف و هیجانات

محدودیت های نظریه

کارکرد عواطف و هیجانات مثبت

تعداد حالت های عاطفیهیجانی

حالت های چهره

شواهد و مدارک

انتقاد از تحقیقات متکی بر روشهای خود سنجی

در مورد عواطف و هیجانات مثبت

تاریخچه و تعاریف شخصیت

عوامل بوجود آورنده شخصیت

رشد شخصیت

طرح پنج عاملی شخصیت

پنج عامل اصلی

عصبیت یا شاخص بی ثباتی هیجانی (N)

برونگرایی (E)

باز بودن (O)

وجدانی بودن (C)

کمال گرایی

تعاریف کمال گرایی

ابعاد کمالگرایی

ویژگیهای افراد کمالگرا

وراثت

زیست شیمیایی

یادگیری

نگهدارنده های کمالگرایی

همبسته های کمالگرایی

پیامدهای کمالگرایی

درمان کمالگرایی

پیشینه پژوهش

فصل سوم

روش پژوهش

جامعه آماری

حجم نمونه و روش نمونه گیری

روش جمع آوری داده ها

ابزارگرد آوری اطلاعات

روش تجزیه و تحلیل داده ها

فص چهارم

مقدمه

الف-ویژگی های جمعیت شناختی

ب-یافته های توصیفی

ج-یافته های استنباطی

بحث و نتیجه گیری

محدودیت های پژوهش

پیشنهادهای پژوهش

منابع

خرید و دانلود آنی فایل

به اشتراک بگذارید

Alternate Text

آیا سوال یا مشکلی دارید؟

از طریق این فرم با ما در تماس باشید