تحقیق رابطه شیوه های فرزند پروری با جرات ورزی دانش آموزان

تحقیق رابطه شیوه های فرزند پروری با جرات ورزی دانش آموزان تحقیق رابطه شیوه های فرزند پروری با جرات ورزی دانش آموزان

دسته : روانشناسی و علوم تربیتی

فرمت فایل : word

حجم فایل : 129 KB

تعداد صفحات : 72

بازدیدها : 654

برچسبها : تحقیق شیوه های فرزند پروری جرات ورزی

مبلغ : 4000 تومان

خرید این فایل

دانلود تحقیق پایان نامه کارشناسی بررسی رابطه بین شیوه های فرزند پروری با جرأت ورزی در دانش آموزان

تحقیق دانلودی بررسی رابطه بین شیوه های فرزند پروری با جرأت ورزی در دانش آموزان

مقدمه

از شیوه های فرزند پروری، روش هایی است که والدین برای تربیت فرزندان خود به کار می گیرند و بیانگر نگرش هایی است که آنها نسبت به فرزندان خود دارند همچنین شامل معیارها و قوانین است که برای فرزندان خویش وضع می کنند ولی باید پذیرفت که رفتارهای فرزند پروری به واسطه فرهنگ، نژاد، قوانین و گروه های اقتصادی تغییر می کند به همین جهت می توان گفت که خانواده نقش مهمی را در بهداشت روانی فرزندان ایفا می کند و با شیوه های تربیتی نامناسب، رفتارهای نامناسب را از قبیل پرخاشگری و غیره را به وجود آوردند. زندگی خانوادگی نقش اساسی در حفظ سلامت روانی، اجتماعی و جسمانی کودکان دارند. خانواده اولین و مهم ترین بافت اجتماعی را برای رشد انسان فراهم می سازد. این نظام به طور مستقیم یا غیر مستقیم از طریق روش های مختلف تربیت در کودکان تاثیر می گذارند. تاثیر خانواده بر فرایند تحول چنان بارز است، که با وجود اختلافات موجود بین صاحب نظران روان شناسی، در زمینه اهمیت خانواده و تاثیر آن بر تحول نقطه مشترک وجود دارد. اکثر روانشناسان صرف نظر از مکتبی که به آن معتقدند کنش های متقابل میان والدین و فرزندانشان را اساس تحولی عاطفی تلقی می کنند. پژوهش های وسیعی که در زمینه ی چگونگی برخورد والدین با کودکانشان و روش های تربیتی انجام شده است. نشان می دهد که روش های تربیتی والدین اثرات طولانی بر رفتار- عملکرد- انتظارات و در نهایت بر شخصیت افراد در آینده دارند. در خانواده ای که صمیمیت، محبت و مهربانی وجود دارد کودک می تواند هم ثبات خود پنداری را محفوظ نماید و هم باعث تغییرات مطلوب در شخصیت خود شود (شاملو) در چند دهه ی اخیر توجه زیادی به مبحث جرأت ورزی شده است که خود نشانگر اهمیت این جنبه تعامل اجتماعی است.به عقیده ریس وگرام جرأت ورزی یعنیتوانایی ابراز خویشتن به گونه صریح، مستقیم ومناسب ،ارج نهادن به احساس وفکرخود وشناخت نقاط قوت وضعف خویشتن. در واقع جرأت ورزی به معنی احترام گذاشتن به خود و دیگران است. یکی از صفاتی که فرد را مستعد و آماده فشار روانی می کند سطح پایین جرأت ورزی است،یعنی فرد در اظهار باورهای شخصی،نگرش ها واحساساتدچار مشکل است و نمی تواند در برابر چشم داشت های بیش از حد دیگران واکنش نشان دهد.سطح پایین جرأت ورزی اغلب با گرایش شدیدکمال گرایانه همراه است.یعنی فرد هر چیزی را درست و کامل می خواهد،چنین شخصی می خواهد همه چیز را در کنترل داشته باشد و کارهایش مورد پسند همه قرار گیرد وهمین موضوع می تواند به سطوح بالایی از ناکامی و فشار روانی بینجامد. دگرگونی های سریع و پیچیده جوامع انسانی به مرور زمان بر شیوه های فرزندپروری انسان ها اثری اساسی بر جای گذاشته است و خانواده ها اکنون تلاش می کنند فرزند خود را از همان اوان کودکی برای بردن گوی سبقت از همسالانشان آماده کنند.این شیوه تربیتی سبب شده است که فرزندان زمانی خود را با ارزش بدانند که مورد تأیید والدین خود قرار بگیرند و چون تأیید والدین و دیگران نقش اساسی در ساختار شخصیتی افراد دارند می کوشند تلاش خود را دو چندان کنند تا به انتظارات آنان پاسخ مثبت دهند.

بیان مسئله

خانواده اولین و مهم ترین بافت اجتماعی را برای رشد انسان فراهم می سازد در جریان رشد طبیعی هر کودک یک رشته تغییرات شناختی، عاطفی و اجتماعی را شاهد هستیم تقریبا همه کودکان در طول رشد و در جریان سازگاری با این تغییرات دچار مشکل می شوند و استرس و تعارض را که به دنبال می آید می تواند به مشکلات رفتاری- عاطفی و یادگیری در آن بیانجامد به عبارت دیگر وجود مشکلات رفتاری کودک به منزله روابط معیوب اعضای خانواده با یکدیگر است و با روش های تربیتی نادرست والدین و تعاملات معیوب آنها با فرزندان ارتباط دارد. شیوه های فرزند پروری، روش هایی که والدین برای تربیت فرزندان خود به کار می گیرند و بیانگر نگرش هایی است که آنها نسبت به فرزندان خود دارند. شیوه های فرزندپروری شامل دو معیار عمده هستند: محبت و کنترل والدین. کنترل والدین آن دسته از رفتارهای والدین را شامل می شود که در خدمت جامعه پذیری، فرایند انتقال ارزش های اجتماعی از والدین به فرزندان، کودک قرار دارد. این امر به صورت توانایی والدین در اعمال رهنمود، ثبات، توانایی تحمل رفتار های نامطلوب (برای مثال فریاد کشیدن، گریه کردن) و استفاده از مشوق ها و تقویت ها نمود دارد. محبت نیز شامل صمیمیت، علاقه، مهربانی و عاطفه والدین می باشد. بر اساس این دو شاخص مهم، شیوه های فرزند پروری را به سه دسته عمده تقسیم می کنند:

1-شیوه سهل گیرانه: در این شیوه خانواده ها به خاطر آزادی عمل دادن بسیار به فرزندان، اعتماد به نفس بچه ها بیش از حد رشد می کنند لذا هر چه دلش می خواهد به دنبالش می رود.

2-شیوه مقتدرانه: والدین در عین گرم و صمیمی بودن با فرزندان خود، کنترل کننده و...

...

پایان نامه بررسی رابطه بین شیوه های فرزند پروری با جرأت ورزی در دانش آموزان در 5 فصل کامل می باشد، دارای منابع درون متنی می باشد ولی منابع  پایانی ندارد

خرید و دانلود آنی فایل

به اشتراک بگذارید

Alternate Text

آیا سوال یا مشکلی دارید؟

از طریق این فرم با ما در تماس باشید