پایان نامه سازگاری اجتماعی مادران کودکان عقب مانده ذهنی و کودکان عادی

پایان نامه سازگاری اجتماعی مادران کودکان عقب مانده ذهنی و کودکان عادی پایان نامه سازگاری اجتماعی مادران کودکان عقب مانده ذهنی و کودکان عادی

دسته : روانشناسی و علوم تربیتی

فرمت فایل : word

حجم فایل : 157 KB

تعداد صفحات : 161

بازدیدها : 637

برچسبها : سازگاری اجتماعی مادران کودکان عقب مانده ذهنی

مبلغ : 7500 تومان

خرید این فایل

دانلود پایان نامه بررسی مقایسه ای میزان سازگاری اجتماعی بین مادران کودکان عقب مانده ذهنی و مادران کودکان عادی در شهر تهران

فهرست :

فصل اول : مقدمه و بررسی متون

فصل دوم : روش کار (ابزار و روشها)

فصل سوم : یافته ها

فصل چهارم : بحث و نتیجه گیری

پیوست : پرسشنامه

جداول و نتایج

اهداف و سوالات و فرضیه ها و جدول متغیر

شبکه علیت

Flow chart Pam flet

متن آموزش گروهی

منابع و رفرانس ها

فهرست مطالب

فصل اول

مقدمه

اهمیت و ضرورت پژوهش

اهداف پژوهش

فرضیات یا سوالات پژوهش

تعریف واژه ها

فصل دوم (پیشینه تحقیق)

مفهوم عقب ماندگی ذهنی از دیدگاه متحولی پیاژه

تعریف عقب ماندگی ذهنی

طبقه بندی

شدت عقب ماندگی

ویژگی ها و اختلال های توأم

عوامل زمینه ساز

شیوع

دوره یا سیر

سیستم طبقه بندی خانواده

روی آوردهای خانواده های دارای کودک استثنایی ناتوان

خصوصیات خانواده دارای کودک معلول

ابعاد تاثیرگذار کودک استثنائی در خانواده

تأثیر کودک معلول بر واکنش های اولیه والدین

انواع واکنش های نخستین والدین

مسائل زناشویی

پذیرش یا طرد کودک معلول

سازگاری خانواده کودکان معلول

سازگاری اجتماعی

ملاک و معیار سازگاری

برخی از خصوصیات انسان سازگار

عوامل مؤثر در سازگاری

دیدگاه ها در مورد سازگاری اجتماعی

دیدگاه تحلیل روانی

دیدگاه یادگیری اجتماعی

دیدگاه علوم رفتاری

دیدگاه مراجع محوری

دیدگاه انسان گرایی

دیدگاه روانشناسی شناختی

مروری بر مطالعات پیشین

فصل سوم (روش شناسی تحقیق)

فصل چهارم (منابع)

*****************

بخشهایی از متن تحقیق

مقدمه

وجود یک جامعه سالم از نظر بهداشت روان، وابسته به سلامت اجزا کوچک تر آن جامعه مانند اجتماع ها، گروه ها و خانواده های موجود در آن جامعه است .وجود خانواده های سالم و دارای سلامت روان می تواند تاثیر بسزایی در سلامت روانی موجود و ایجاد بهداشت روانی در آن جامعه داشته باشد، زیرا نهاد خانواده به خودی خود یک جامعه کوچک است وهر گونه تغییر مثبت یا منفی در آن، در جامعه بزرگ انسانها تاثیرمستقیم وموثر دارد و ثبات وبی ثباتی خانواده بطور مستقیم بر ثبات یابی ثباتی جامعه تاثیر دارد.

کودک عامل گسترش نسل است و تولد هر کودک می تواند بر پویایی خانواده اثر بگذارد، والدین و دیگر اعضای خانواده باید تغییرات متعددی را جهت سازگاری با عضو جدید تحمل کنند. تولد یک کودک ناتوان بر خانواده می تواند اثرات عمیقی داشته باشد،زیرا خصوصیات نوزادان و کودکان معلول حدود انتهایی رفتار است و از آنجایی که معلولیت و رفتارهای ناشی از آن امری ثابت و پایدار می باشد، این امر بر تعاملاتی که کودک با والدین و خواهران و برادران خود دارد، تاثیر می گذارد

...

هدف از اجرای تحقیق:

اهداف کلی

مقایسه سازگاری اجتماعی مادران کودکان عقب مانده ذهنی آموزش پذیربا مادران کودکان عادی شهرتهران

اهداف جزئی

 مقایسه سازگاری اجتماعی مادران کودکان عقب مانده ذهنی آموزش پذیربا مادران کودکان عادی دررابطه باانجام وظایف روزمره

 مقایسه سازگاری اجتماعی مادران کودکان عقب مانده ذهنی آموزش پذیربا مادران کودکان عادی دررابطه با شرکت درفعالیتهای اجتماعی وفوق برنامه

 مقایسه سازگاری اجتماعی مادران کودکان عقب مانده ذهنی آموزش پذیر با مادران کودکان عادی دررابطه باروابط خویشاوندی

 مقایسه سازگاری اجتماعی مادران کودکان عقب مانده ذهنی آموزش پذیربا مادران کودکان عادی در روابط زناشویی

 مقایسه سازگاری اجتماعی مادران کودکان عقب مانده ذهنی آموزش پذیربا مادران کودکان عادی دررابطه بانقش والدینی

مقایسه سازگاری اجتماعی مادران کودکان عقب مانده ذهنی آموزش پذیربا مادران کودکان عادی در روابط خانوادگی

 مقایسه سازگاری اجتماعی مادران کودکان عقب مانده ذهنی آموزش پذیربا مادران کودکان عادی در موقعیت اقتصادی

خصوصیات خانواده دارای کودک معلول

سه خصویت اساسی که معمولاً توسط والدین کودکان معلول عنوان میشوند و این خانوادهها را از خانوادههای کودکان عادی جدا میکنند عبارتند از:

بار مراقبتی زیاد: بزرگ کردن یک کودک مبتلا به ناتوانی با فشارهای هیجانی ، فشارهای جسمی و همچنین فشارهای مالی بالایی همراه است.

پدران در بیشتر خانوادهها پدران نسبت به مادران کمتر درگیر تکالیف مراقبتی خاص کودکان هستند. که البته گروهی از محققین مشخص کردهاند که در زمانی که کودک معلول مذکر بوده است، پدران در تکالیف مراقبتی سهم بیشتری بر عهده داشتهاند.

انزوای اجتماعی : مک اندرو (1976) عنوان کرده است که والدین کودکان مبتلا به ناتوانی اغلب یک تخریب در روابط با اعضای خانواده، دوستان و خویشاوندان را که پس از تولد یک کودک مبتلا به ناتوانایی ایجاد شده است را گزارش کرده اند.

ابعاد تأثیر گذار کودک استثنایی بر خانواده

الف - تأثیر بر روی احساسات والدین:

با به دنیا آمدن کودک استثنایی فشارهایی بر والدین وارد میگردد که موجب بر هم خوردن آرامش و انسجام خانواده شده، در نتیجه سازش یافتگی آنان را تحت تأثیر قرار میدهد. فابر (1975) خاطر نشان میسازد که در اثر وجود کودک عقب مانده ذهنی انواع فشارهای زیر به والدین و سایر اعضاء خانواده تحمیل میشود:

به تعویق افتادن تحول روانی سایر فرزندان

محدود نشدن پیشرفت خانواده

وقوع بحران هایی مانند مشکلات زناشویی، طلاق، افسردگی والدین

بروز احساساتی از قبیل خشم نا امیدی و احساس گناه

برستیول و شویلر خاطر نشان میسازند که یکی از متغیرهای عمده در شدت تأثیر عقب ماندگی ذهنی بر خانواده سن کودک است. از این رو فشار بر خانواده هنگامی که کودک معلول در سنین پایین تری بسر می برد، کمتر است.

سازگاری خانواده کودکان معلول

گر چه بسیاری از خانواده ه ای کودکان معلول قادر به تطبیق دادن خود با معلولیت کودک میباشند، هرچند هستند خانوادههایی که در اثر داشتن کودکان معلول دچار مشکلاتی از قبیل افسردگی، ناامیدی، طلاق و… میگردند.

تحقیقات زیادی در مورد سازگاری خانواده نسبت به استرس و نحوه مقابله آنها با استرس خانواده صورت گرفته است از جمله این تحقیقات، تحقیق هیل می باشد. هیل تئوری ABCZ را در مورد استرس خانواده مطرح میکند.

در این تحقیق A ویژگیهای عامل استرس زا، B نیروها و ذخائر درونی خانواده به منظور مقابله با استرس ها، C تعریف و تعبیر خانواده از عوامل استرس زا و X که این تعریف و تعبیر میتواند در جلوگیری و یا تسریع بحران خانوادگی نقش داشته باشد. ...

دیدگاه ها در مورد سازگاری اجتماعی

در دیدگاه زیستی روانی اجتماعی

این مدل به صورت تلویحی، مدلی از سلامتی را ارائه میدهد که شامل حالت ذهنی، توانایی انجام نقش های ارزشمند اجتماعی، رضایت از وضعیت جسمی و بدنی و مجموعه ای از متغیرهایی میشود که اغلب به عنوان کیفیت زندگی مورد مطالعه و بررسی قرار گرفتهاند. در نظام پیاژه، سازش، تعادل بین درون سازی و برون سازی است. میتوان سازش را ساختن مجموعهای از روابط دانست که انسان خود را بین آنها قرار میدهد. چنین وضعیتی در نتیجه مجموعه واکنش هایی که فرد به وسیله آنها رفتار خود را تغییر میدهد تا بتواند به گونهای موزون بر شرایط محیطی معین یا تجربهای جدید پاسخ دهد.

همان طور که به نظر میرسد مفهومسازش زیستیمعنایی نسبتاً دقیق داشته باشد، ولی وقتی جنبههای روانی اجتماعی سازگاری آدمی مطرح میشود مسأله بسیار پیچیده میگردد، چرا که این سازگاری شخصاً به خاطر حیات صورت نمیگیرد. از نقطه نظر روانی اجتماعی سازگاری به خودی خود به طور انتزاعی وجود ندارد. فرد با چیزی، با موقعیتی و با یک محیط اجتماعی به طبع نظامهای مرجع خود سازش یافته است که در ضوابط و معیارهای آن و آستانه خودداری از سازش را مشخص می کند، بنابراین بدون توجه به جنبه های روانی اجتماعی مشکل است که بتوان حد و مرزی این مفهوم را برای انسان مشخص کرد. سازگاری فرایندی است که در حال رشد و پویا است، شامل توازن بین آنچه افراد میخواهند و آنچه جامعه و محیط اطرافشان میپذیرد. به عبارت دیگر سازگاری یک فرایند دو سویه است، از یک طرف فرد به صورت مؤثر با جامعه تماس برقرار می کند و از طرف دیگر جامعه نیز ابزارهایی را تدارک میبیند که فرد از طریق آنها تواناییهای بالقوه خویش را واقعیت بخشیده و نمایان میسازد. در این تعامل، فرد و جامعه دستخوش تغییر و دگرگونی شده و سازش نسبتاً پایدار به وجود میآید ...

...

خرید و دانلود آنی فایل

به اشتراک بگذارید

Alternate Text

آیا سوال یا مشکلی دارید؟

از طریق این فرم با ما در تماس باشید